Zlatibor - Vazdušna banja

OKOLINA I AKTIVNOST
Od davnina je poznato da je Zlatiborski vazduh poseban i lekovit, što je bio razlog da planina dobije status vazdušne banje koji ponosno nosi duže od 120 godina.
Nekoliko faktora se ovde udružilo i stvorilo idealne uslove za lečenje, oporavak i rekreaciju: geomorfološki sastav zemljišta, „ruža vetrova“, šume, aromatična
vegetacija, nadmorska visina. Sa porastom nadmorske visine vazdušni pritisak opada, a hemoglobin u krvi raste, disanje je lakše, krvotok je brži,
a vazduh koji pluća udišu na 1.000 metara iznad nivoa mora pun kiseonika. Šetnjom i rekreacijom na Zlatiboru moguće je povećati broj krvnih zrnaca za preko dva miliona.

Osunčanost planine sa preko 2.000 sunčevih sati godišnje takođe ima povoljne efekte na zdravlje čoveka. Sunčevi zraci povećavaju kalcijum u krvi i povoljno deluju na raspoloženje, otklanjajući stres i nervozu iz organizma. Brojnim zdravstvenim i terapeutskim efektima treba dodati odsustvo alergena usled veće prozračnosti i veću količinu ozona koji je zaslužan za prečišćavanje vazduha.
Za one koji žele da naprave predah od brzog tempa i briga urbane svakodnevnice, nudimo posebne tretmane, koji u zajednici sa lekovitim vazduhom ove vazdušne banje mogu imati značajan uticaj na organizam.

Neke od aktivnosti na koje možete ići su:

-organizovane setnje

-biciklizam

-paintball

-izleti

-jahanje

-skijanje

-streličarstvo

-vožnja motornnih sanki i kvadova

ADRESA

Narcisa 35, Zlatibor

EMAIL

protekalwellness@gmail.com

TELEFON

+(381) 66 6304040